България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Гл. комисар Николов: Най-вероятно пожарът при "Лесово" е заради изхвърлен фас от ТИР

По думи на директора на пожарна безопасност обастановката остава високорискова

10.08.2020 | 08:55 Редактор: Виктория Гетова

Най-вероятно един от пожарите при ГКПП "Лесово" е възникнал от изхвърлен фас от шофьор на ТИР". Това коментира по време на брифинг директорът на Главна дирекция "пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.

По негови думи най-опасна остава дейността по почистване на земеделските земи, като добави, че периметърът на пожара обхваща десетки километри.

Гл.комисар Николов посочи, че за момента няма опасност за населените места, за разлика от вчерашния ден, когато рискът огънят да навлезе в селата е бил голям.

"Обикновено чертаем черни сценарии, надявайки се да ги избегнем. Прогнозата казва, че вятърът няма да е бурен, но умерен и около 10:30-11 ч. очакваме високи температури и влошаване на обстановката", посочи още той.

Директорът на пожарна безопасност поясни, че освен освен огнеборците, в потушаването на пожара са се включили и горските работници.

"В Елхово целият граничен сектор беше мобилизиран да пази граничните съоръжения. Системата по ГКПП работи нормално, самата ограда не е повредена", допълни гл. комисар Николов.

Той обясни, че обстановката остава високорискова, а целият периметър ще продължи да бъде наблюдаван.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Едни си хвърлят цигарата, други си палят сърнището... Винаги в човека е причината. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
гого
преди 3 години
епа от тир ше да е, тези апапи в леките коли не пушат и не метат през окното. Машала Николай Николов аферим. Сигнализирай за неуместен коментар