Седмицата започва със слънчево време, температурите - до 33°

Около обед ще се развиват купести облаци и в крайните западни райони ще превали

10.08.2020 | 07:36 Редактор: Ралица Братанова

Денят започва със слънчево време. Минималните температури са от 16 до 21 градуса. Около обед ще се развиват купести облаци и в крайните западни райони ще превали. 

Вятърът ще бъде от югоизток със скорост до 7 м/с" . Максималните температури - от 28 до 33 градуса. Температурите по морския бряг ще бъдат до 30 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще бъде слънчево . Вятърът ще бъде свеж от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 26-27 градуса по северното крайбрежие до 27-28 градуса по южното. Вълнението ще бъде умерено с тенденция да отслабва. 

Над планините ще се развива мощна облачност, значителна следобед с превалявания и прегърмявания над Западна Стара планина и над Витоша. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 12-13 градуса, а на 1500 м до 17-18. 

Във вторник временно облачността над Дунавската равнина ще се увеличи, с възможност за слаби валежи по поречието но Дунав и в Западна България.

В сряда и в четвъртък ще премине нова облачна вълна, с валежи главно в западните и централни райони. 

В петък ще има повече слънце и отново високи температури.В западните райони ще превали.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК