Каракачанов за палатковите лагери: Подобни неща не могат да се търпят

Той съобщи още, че се водят преговори за закупуване на подводници с две държави

09.08.2020 | 16:16 Редактор: Искра Ангелова
Каракачанов за палатковите лагери: Подобни неща не могат да се търпят

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира във Варна възстановяването на палатковите лагери в София и твърдението на столичната полиция за опити за окървавяване на протестите:

"Хората, които първата вечер отидоха - с качулките, с маските - бяха приготвили бухалки, бяха приготвили запалителни течности, с идеята - какво да правят - да ги хвърлят по полицията или да нападат полицията, с ясното съзнание, че при такива действия ще има отговор. Полицията постъпи мъдро, не ги атакува. Подобни неща не могат да се търпят вече. Не може, в името на това няколко соросоидни НПО-та и партийки, които са извън парламента, да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата. И в името на какво? Да ми доведеш гей браковете и да ми създаваш джендър република. Съжалявам, не съм съгласен", заяви вицепремиерът.

В отговор на въпрос каква ще е реакцията на държавата ако се стигне до крайни действия, той отговори, "че няма нормална държава в света, в която някой атакува органите на реда и го посрещат с баница и кисело мляко".

Във Варна той съобщи още, че се водят преговори за закупуване на подводници с две държави.

Министърът обясни, че опциите за подводници "втора ръка" са две - едната е Норвегия, другата европейска страна, с която България преговаря, министърът не назова. Каракачанов изрази надежда в следващите години да бъде решен и въпросът с подводниците.

"Преди да се стигне до подписването на договор за строежа на двата нови модулни патрулни кораба за ВМС, трябва да приключим преговорите", коментира още той.

Министърът изрази надежда, че следващите няколко месеца, най-късно до октомври, той ще бъде подписан. И двата кораба ще се строят във Варна, Каракачанов припомни, че нашето условие е било минимум единият от тях да се строи в България. Според него при строежа у нас страната ни ще ползва "бонус", тъй като 40 процента от парите са за грубата работа по изграждане на корпусите на плавателните съдове, т.е. това са пари, които ще останат в българската икономика.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
5 rate up comment rate down comment 3
zevs
преди 3 години
каракачанов,ти си човека добрал се до власта.КОЙ Е ТОЗИ ЛУД ДА ПЛАТИ 3МИЛИАРДА ДОЛАРА НАКУП,ЗА НЕЩО КОЕТО В БЪДЕЩЕ ЩЕ ПОЛУЧИ-КАТО САМОЛЕТЧЕТА,НАПРИМЕР?А,ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО"ПАРТИЙКИТЕ"-твоятя е "ПАРТИЙКА"!!! АКО СТАВА ВЪПРОС ЗА ТЕЖЕСТ,ТИ САМ СИ "ПАРТИЙКА".ДО ТУК СИ С ВЛАСТ И ДЕПЪТАТСТВО,ЗАЕДНО СЪС валерката.КАТО ВИ СЛУША ЧОВЕК И МУ СЕ ПОВДИГА.ХОДОМ МАРШ ОТ ВЛАСТА НЕ Е ЗА ТЕБ. Сигнализирай за неуместен коментар