Доган изненада протестиращите край сарая

Те събраха камъни от пясъка и направиха грамада, в която забиха българското знаме

08.08.2020 | 18:37 Редактор: Искра Ангелова

"Доган Сарай Бийч Фестивал" се проведе в парк "Росенец". Протестната демонстрация, под формата на музикално събитие, беше под надслов "Ахмед Доган да уволни Бойко Борисов". 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган изненадващо се появи до храстите на резиденцията си и изслуша исканията на протестиращите. 

"Не знам какво трябва да се случва, но нека да има бъдеще за България, да има шанс, нека ние да живеем тука, българите от чужбина да се върнат", каза протестиращ, на което Доган отговори: Добре , желая ви успех."

По-рано през деня на малкия плаж до резиденцията протестиращите събраха камъни от пясъка и направиха грамада, в която забиха българското знаме.

"Този фестивал е символ на силата и победата на гражданското общество, защото до преди 3 месеца тук и дрон не можеше да прехвръкне. Това беше най- охранявана зона и точка в България. Видяхме кордони от стотици полицаи, какво се случва седмици по-късно, тук сме", коментира организаторът на протеста Асен Бонжев.

Протестиращите настояват плажът до летните сараи да бъде узаконен, защото се води земеделска земя. Заради нарасналия интерес към плажа, искат също Министерството на туризма да постави спасителен пост.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
До богаташите
преди 3 години
Човек поживява малко на тоя свят и умира, а след него остава само това, с което са го запомнили другите ! Сигнализирай за неуместен коментар