Откриха ловния сезон при строго спазване на мерките

При самия лов носенето на маски не е задължително

08.08.2020 | 15:15 Редактор: Искра Ангелова

Днес се откри ловният сезон за пернат дивеч. От Изпълнителната агенция по горите призоваха ловните излети да се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки, с цел ограничаване разпространението на Ковид-19.

Рано сутринта ловната дружинка в Благоевград откри сезона, като отстреля, няколко пъдпъдъка и гургулици. 

"Отстреляхме пет, шест пъдпъдъка общо. Групата ни се състои от 7, 8 човека, това си е индивидуален лов. Тръпката е голяма, чакаме го това с нетърпение, както всяка година откриването. Чакаме и откриването на едрия дивеч", каза Владислав Стоянов от Ловно дружество "Благоевград".

С цел превенция срещу Ковид-19 по време на ловуването е задължително спазването на дистанция и носенето на лични предпазни средства.

"Взели сме мерки, предупредили сме всички да не се събират на голяма група, да спазват отстояние, социална дистанция и когато се съберат на обяд - също да спазват мерките за биосигурност, или да стоят на разстояние, а също така и някой да ползват и маски когато се събират", сподели председателят на Ловното дружество Иван Василев.

При самия лов носенето на маски не е задължително, тъй като групите са малки и са на открито, на разстояние около 10-20 метра.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
Дипломат
преди 3 години
Открит е ловния сезон за български политици. Дружно всички да ловуваме ! Хайде на лов ! Сигнализирай за неуместен коментар