Интензивен е трафикът на "Кулата"

На ГКПП "Маказа" - "Нимфея" се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона

08.08.2020 | 11:55 Редактор: Искра Ангелова
Интензивен е трафикът на

Интензивен е трафикът на границата с Гърция, Сърбия и Румъния. Това съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция "Гранична полиция". Информацията за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 06.00 часа.

На границата с Република Гърция е възстановено пропускането на товарни автомобили през ГКПП "Капитан Петко войвода" – "Ормениеон" в двете посоки. Товарни автомобили преминават и през ГКПП "Кулата" – "Промахон", където трафикът е интензивен за леки и товарни автомобили на вход и изход.

На ГКПП "Маказа" - "Нимфея" се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона. От 07.08.2020 на ГКПП "Маказа" и ГКПП "Капитан Петко войвода" по информация на гръцките гранични власти всеки ден от 23.00 ч. до 07:00 ч. през пункта няма да се пропускат лица и МПС независимо от тяхната националност. Не е посочен краен срок на ограничителните мерки.

От 22 юли 2020 г. през ГКПП "Илинден" - "Ексохи" и ГКПП "Ивайловград"- "Кипринос" гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната ще важи до 15 август 2020 г.

Влизането на туристи е възможно само през ГКПП "Кулата" – "Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове "Кулата" и "Маказа".

До 31 август 2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП "Никопол" и ГКПП "Кардам". Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На ГКПП "Дунав мост Русе", ГКПП "Дунав мост Видин", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак трафикът" е интензивен на вход за леки автомобили.

В зоната на ГКПП "Силистра" ще се извършват ремонтни дейности на пътните платна, отводняването и тротоарната настилка в два етапа: първи етап - на трасе вход, ще се работи от до 10 август 2020 и втори етап - на трасе изход, ще се работи от 11 август 2020 до 24 август 2020.

На границата с Република Сърбия на ГКПП "Калотина" трафикът е интензивен за леки автомобили на изход. На ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Брегово", ГКПП "Стрезимировци" и ГКПП "Олтоманци" трафикът е нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП "Гюешево", ГКПП "Станке Лисичково" и ГКПП "Златарево" трафикът е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП "Златарево" и ГКПП "Станке Лисичково".

Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция.

На ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" трафикът е нормален на вход за леки и товарни автомобили автомобили.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК