Протестиращите изградиха нов палатков лагер срещу президентството

Забелязват се и танцуващи хора под дъжда

07.08.2020 | 18:56 Редактор: Георги Камарашев

Тридесети ден на антиправителствени протести. Координирани акции на полицията и жандармерията и в други градове в страната. 

Към момента палатковият лагер е изграден отново срещу стълбите на президентството. Забелязват се танцуващи хора. От 18:00 до 21:00 ч. пред стълбите на Партийния дом е обявено събитие - "Технопарти срещу властта". Въпреки дъжда, хората танцуват и се забавляват. За няколко часа гражданите отново опънаха палатките си.

Междувременно, преподаватели от СУ, НБУ и УАСГ излязоха с писмо, в което потвърждават подкрепата си към протестите и осъждат премахването на палатковите лагери и насилието срещу журналисти.

Днес за първи път часът на протеста е променен - демонстрацията започва в 20 ч.

Днес към 18.20 часа на бул. "Цар Освободител“ в района на БНБ, полицейските служители забелязали мъж да пресича многократно на пешеходна пътека. Той носел бухалка.  След предупреждение за носенето на забранена вещ, е отведен в столично районно управление, където е установена самоличността му, съобщиха от МВР.    

Протестиращите блокираха пространството в Триъгълника на властта. Озвучителна техника е попречила на движението на пътните превозни средства. Преди секунди пристигна полиция. Плътен кордон от полицаи пази МС.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК