Задържаният Даракчиев, който не успял да вземе инсулин от палатката си

Според него всичко се случва много бързо, след пристигането на полицията

07.08.2020 | 20:33 Редактор: Наталия Тотева

Малко преди изгрев слънце протестиращите на Орлов мост чуват полицейски разпореждания за премахване на палатките. Там е и Пламен Даракчиев, един от символите на гражданския порив за промяна и в началото на 90-те. 

Задържан е от органите на реда, а след това е настанен в болница, тъй като от стреса кръвната му захар се повишава драстично, той е диабетик. 

"Вероятно са очаквали съпротива, защото от двете страни имаше и жандармерия. Аз оказах съпротива, започнаха да ме влачат известно време, след това и влаченето не помогна и ме вдигнаха за раменете и краката. Нито съм ударен, нито съм бит", коментира Даракчиев за Bulgaria ON AIR.

"Човекът е на инсулин, не му беше даден шанс да си вземе инсулина от палатката", отбеляза очевидец.

По думите на Даракчиев, всичко в ранната сутрин се случва много бързо. Така багажът му остава в палатката.

"Аз не го взех нарочно, за да не ме видят, че съм с багаж и само личната карта ми беше в задния джоб. Раницата с личните ми вещи и всички неща останаха в палатката", добави Даракчиев.

След престой в ареста е откаран в болница "Св. Анна", където му правят пълни изследвания и му поставят инжекция с инсулин.

Според Даракчиев управляващите знаят, че Орлов мост е знак към цялата страна и докато протестиращите са там, блокади ще има и на други места.

Вижте още в репортажа на Натанаил Раичнов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
полицейска
преди 3 години
НЕКОМПЕТЕНТНОСТ - съгласно със ЗБУТ трябва да пазят и ЗАДЪРЖАНИЯ Сигнализирай за неуместен коментар