Облаците се увеличават, температурите се понижават

Минималните температури са от 16 до 20 градуса

07.08.2020 | 07:31 Редактор: Ралица Братанова

От запад на изток облаците ще се увеличават. Следобед ще има значителна облачност с превалявания главно над западните райони на страната, на изток обаче остава слънчево.

Ще продължи да захладнява до края на деня. Минималните температури са от 16 до 20 градуса. Вятърът е от североизток до умерен със скорости до 7 м/с.

Максималните температури ще са от 27 до 33 градуса. Температурите по морския бряг ще бъдат до 28-29 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, а следобед ще се заоблачи с разкъсани облаци. Вятърът ще бъде умерен от североизток.

Над планините ще се развива купеста облачност, значителна следобед с превалявания и прегърмявания. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 10-11 градуса, а на 1500 м до 16-17. 

Предстоят няколко по-хладни дни в страната. В събота и в неделя ще превалява на много места включително и над Черноморието. В понеделник и във вторник ще премине нова облачна вълна, с валежи главно в западните и централни райони на България.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК