Символиката на татуировките на биячите от "София Тех Парк"

Черепът символизира бунт

06.08.2020 | 19:47 Редактор: Наталия Тотева

Стилизиран череп по телата и тениските на част от присъстващите в "София Тех парк". Той е символ на един от най-популярните герои на филмовото студио "Марвел" – Наказателят. 

Става въпрос за герой с необичайна физическа сила, подобна на тази, която демонстрираха момчета с черни маски, влизайки в сблъсък с протестиращи и репортери на партийната конференция на ГЕРБ. 

Според татуиста Димитър Димов черепът символизира бунт

"Черепът, като цяло е символ, на бунтовниците, идва още от мореплавателите. Символът на черепа никога не е бил на групировки", коментира той за Bulgaria ON AIR.

С годините обаче смисълът се изменя. 

"Черепът може да бъде символ на добро и лошо. Татуировката за хората е нещо много важно, лично. В много редки случаи е свързан с нещо лошо. Не се търси всяване на респект", смята татуистът.

Според Димитър е пресилено символиката на черепа да се свързва с упражняване на насилие.

"Черепът в "Марвел" не е за наказание, а справедливостта извън нормите, извън рамките", добави той.

Димитър е категоричен – татуировките не прикриват, а изразяват индивидуалността.

Много войници и полицаи в Щатите си татуират черепи. А според футболни фенове у нас, конкретната версия на "Марвел" е отличителен знак на крайната фенска фракция на "Левски" - София-Запад.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Делта гард и трафик двете охранителни *** на Боко тиквата Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 2
krasi1
преди 3 години
Сега *** и пульо ще ръси коментари за татуировките за номера на обувките за кръвното налягане като че ли не знаем, че са обикновени провокатори на отровното трио Радев мая Манолова и един куп други такива борци за правда и за свобода Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 2
иван
преди 3 години
Това не са журналисти а провокатори какво правят там герб да не отишъл на тяхните сбирки малко са ги били. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Вместо да им разгадават татуировките, по-добре да ги намерят. Те си ги знаят, техни хора са си. Сигнализирай за неуместен коментар