МВР: Български полицаи бяха обиждани по най-циничен начин от протестиращи

Това заяви главен комисар Ивайло Иванов

05.08.2020 | 22:26 Редактор: Георги Камарашев
МВР: Български полицаи бяха обиждани по най-циничен начин от протестиращи

Във връзка със зачестилите през последните дни случаи на провокации, груби обиди и агресия от страна на протестиращи граждани срещу полицейски служители, от пресцентъра на МВР публикуваха официална позиция:

"Професионалното ръководство на МВР категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир във всички райони на страната, в които малки групи граждани се опитват незаконно да блокират пътища и да възпрепятстват свободното придвижване на всички останали български граждани. И на пътя, който свързва Стара Загора с магистрала "Тракия", и на магистрала "Марица", и на магистрала "Струма" и пътя за Гърция в районите на Благоевград и Кресна, наши колеги бяха обект на безпрецедентна агресия по време на нерегламентирани протестни мероприятия. Български полицаи бяха обиждани по най-циничен и вулгарен начин от лица, които претендират, че протестират в защита на демократични ценности и граждански права", заяви главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Той увери, че професионалното ръководство на МВР няма да допусне провокацията, обидите и агресията спрямо български полицаи да останат ненаказани съгласно разпоредбите на българските закони.

Иванов изказа специални благодарности на всички полицаи за самообладанието и отговорността, с които изпълняват своите конституционни задължения по запазване и гарантиране на гражданския мир в страната.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Аз съм против това да оиждаш, но да те сритат веднъж-дваж мисля, че е достатъчно. Не е нужно да те пребиват. Нека да сложат на полицаите мини камери, като видеорегистраторите, и да се види какви ги дрънкат протестиращите. Сигнализирай за неуместен коментар