Експерти: Ако Борисов подаде оставка, това ще е контрапродуктивно

Протестите не излъчвали изпълними послания, основание за предсрочни избори нямало

05.08.2020 | 21:35 Редактор: Ралица Братанова

Правителството да продължи да управлява, но без Бойко Борисов. Това е един от вариантите, който премиерът е готов да предложи на коалиционните си партньори. 

"Това, което каза Борисов, въпреки реакцията на неговия актив е, че най-важното за него е да има парламент, правителство и има конкретни задачи, които трябва да се свършат", коментира политологът Татяна Буруджиева в "Денят ON AIR".

По думите ѝ идеята на оставката, за която е говорил премиерът, е да има спокойствие да се свърши определена работа, но всичко зависи от това дали протестът ще продължи да не желае да разговаря и дали ще я приеме.

"Навлиза се в една фаза, която не е продуктивна от нито една гледна точка. В този смисъл тя не може да бъде продуктивна, ако продължава така", категорична бе Татяна Буруджиева.

Според социолога Юлий Павлов, ако Борисов подаде оставка, това ще е контрапродуктивно и протестите няма да спрат.

"Протестите не са тези, които трябва да решават за 7-милионна България. Не може да се сменя правителство или министри под натиск от улицата", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Буруджиева коментира, че протестите не излъчват послание, което да може да бъде изпълнено.

"Докато нямаме никакъв диалог, нищо смислено не може да се случи, защото всеки ще си стои на неговите позиции и виждаме от социолозите, че в парламента няма да могат да се променят радикално нещата", каза още тя.

Павлов допълни, че няма основание за предсрочни избори в страната, а и повечето хора не ги искат.

"Няма нито едно искане, от което да става ясно, че хората, които го издигат, имат дори елементарна представа как се постига", категорична бе Буруджиева. 

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
2 rate up comment rate down comment 0
иван
преди 3 години
Правителството на Бойко Борисов трябва да изкара мандата си. Комунистите използват протестите, щото вече са огладнели. И ще последва поредната национална катастрофа. Те доказаха, че това го могат. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 2
Л.Иванов
преди 3 години
И какво? От мнението на тези двама умници излиза, че трябва да стоим със скръстени ръце и да ни управлява мафията!Твърдения от рода на" няма нито едно искане, от което да става ясно, че хората, които го издигат имат елементарна представа как се постига ", е абсолютна глупост!За толкова прости ли ни смятате!Сигурно, понеже Борисов е " най- умния"! И не считате ли , че използваните в обществото сравнения" Лъже като Борисов" и "псува като Борисов" говорят многозначително! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Кармен Младенова
преди 3 години
Суджук паша да се маха и с него и тая скапана система.... Сигнализирай за неуместен коментар