Бунт срещу хотела за карантиниране в Несебър, ще избират нов обект

Жители на града излязоха на протест

05.08.2020 | 15:01 Редактор: Наталия Тотева

Напрежение и протест в Несебър след решението на здравните власти да изолират в местен хотел туристи с Ковид-19. Жители на Несебър внесоха протестна подписка, подкрепена от 150 души, с искане за избиране на нов обект.

"Притеснява ни избирането на този хотел за карантинен или за настаняване на туристи, потенциално заразени с Ковид -19, който е разположен на изключително оживено място на главния път Равда- Несебър ", коментира Десислава Вартонинска.

Протестиращите обясниха, че разстоянието на хотела от някои сгради е едва 3 метра, а в съседство имало много къщи за гости. Опасяват се, че ще започне анулиране на резервации. 

"Четири бебета имам в момента на почивка, как да стане. Това ли е подкрепата за дребния, малкия бизнес?", пита собственикът на семеен хотел Борислав Пехливански.

От Министерството на туризма заявяват, че до момента няма сключен договор за работата на избрания хотел като карантинен, а мястото е посочено след срещи на министъра на туризма с хотелиери в Слънчев бряг. 

Според тях решението във всеки хотел да има стая за карантина не е удачно. Очаква се до края на седмицата представители на сектора да предложат нов обект за карантиниране на туристи.

Вижте още в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
да им направят палатков лагер някъде в покрайнините ;р Сигнализирай за неуместен коментар