Каракачанов: Има 2 вида политици - едните жертват себе си, другите - нацията

Според военния министър протестиращите не заявяват ясно как трябва да се променят нещата

05.08.2020 | 12:48 Редактор: Наталия Тотева
Каракачанов: Има 2 вида политици - едните жертват себе си, другите - нацията

Министърът на отбраната и лидер на ВМРО - Красимир Каракачанов, излезе с изявление по време на националното съвещание на ГЕРБ в "София Тех Парк".

"Последните тридесетина дни в България има хора, които казват, че искат смяна на властта. Някои от тях млади, интелигентни хора, учили, живели на Запад, правят сравнение между това, което е там и това, което е тук. Сигурно има разлика и то не малка. Аз обаче не съм чул от всички тези, които викат "Оставка" служебно правителство, нови избори, реформи - какво ще бъде това ново правителство. Каква е програмата на това ново правителство, философията? Какво правим с всички онези неща, които са важни за нацията", заяви Каракачанов.

За мен реформата не означава да променяме Конституцията и да въвеждаме еднополовите бракове, както искаше един от лидерите на протеста, добави той.

По думите му това не е реформа, а удар срещу идентичността на българина и традиционния семеен модел.

Каракачанов обясни, че трябва да е ясно как би следвало да се променят нещата.

"Знам, като историк, а и с моя скромен опит в политиката, че има два вида политици - политици, които са готови да се жертват за нацията и държавата си и политици, които жертват нацията си и държавата си за себе си", категоричен бе министърът.

"Голяма част от хората, които изразяваха емоционално своята воля, днес ги няма на площадите", отбеляза още Каракачанов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Илиев
преди 3 години
В този случай,"драги" ми Сашо,ти си готов да жертваш нацията ни,за да останеш на поста който ти е детската мечта.МИНИСТЪР на ОТБРАНАТА! "ОП",вие сте най големите демагози и лъжци.Излъгахте моя дядо,че ще му вдигнете минималната пенсия на 300 лева и той горкия отиде и гласува за вас.Днес той споменава майките ви и майките на техните майки. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Той е от тези, които жертват нацията. Сигнализирай за неуместен коментар