Очаква ни облачно време, на много места ще вали

Максималните температури ще са от 28 до 34 градуса

05.08.2020 | 07:20 Редактор: Искра Ангелова

Днес от запад ще се заоблачава. Очаква се следобедни превалявания да има над западните части от страната, на изток ще бъде слънчево. Минималните температури ще бъдат от 17 до 22 градуса. Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб със скорости до 5 м/с. Максималните температури ще са от 28 до 34 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед от запад ще се заоблачи с повече облаци над северното крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 26,27 градуса по северното крайбрежие до 27,28 градуса по южното. Вълнението ще бъде умерено с тенденция да отслабва, по-силно на юг от Поморие. 

Над планините преди обед ще се развива купеста облачност с превалявания. Вятърът по високите части - над 2200 м, ще бъде до умерен от югоизток до 7м/с,  в ниските части от изток до 5 м/с. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 13 градуса, а на 1500 м до 16-17. 

В четвъртък температурите слабо ще се понижат. Следобедни превалявания ще има над западните части от страната, на изток ще бъде слънчево. Дневните температури по морския бряг ще бъдат до 30 градуса. В петък ще има значителна облачност с превалявания главно над западните райони.Ще захладнее. В събота и в неделя ще превалява на много места, включително и над Черноморието. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК