Правителството дава 19 млн. лева на производители, засегнати от Ковид-19

Помощта от МС се отпуска за покриване на загуби заради сушата и заради коронавируса

04.08.2020 | 15:38 Редактор: Георги Камарашев
 Правителството дава 19 млн. лева на производители, засегнати от Ковид-19

Правителството ще осигури 19 млн. лева финансова помощ на производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и с винени лозя. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с представителите на браншовите организации от сектор "Плодове и зеленчуци“, в която участва също министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Помощта от Министерския съвет се отпуска за покриване на загуби заради сушата и на допълнителни разходи във връзка с пандемията от Ковид-19. Потенциалните бенефициенти са близо 25 000, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър Танева информира премиера Борисов и представителите на бранша, че в средата на месец август ще бъде отворен и приемът по извънредната мярка Ковид-19 от Програмата за развитие на селските райони. По нея ще могат да кандидатстват всички земеделски стопани. Стойността на подпомагането ще е в размер на 106 милиона лева.

Премиерът отбеляза, че правителството продължава да работи усилено за справянето с последиците от коронавируса в името на запазването на здравето, живота и поминъка на българите.

Снимка: Правителствената пресслужба

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК