Задържана е пияна жена на протеста, проявила вербална агресия

За провеждането на снощната демонстрация не е имало уведомление в общината

04.08.2020 | 12:07 Редактор: Наталия Тотева

При вчерашния митинг отново не е имало уведомление в Столичната община. Задържана е жена, проявила вербална агресия. Това обявиха на брифинг от СДВР.

"Беше констатирана поредната вечер с акт на гражданско неподчинение от страна на хора, които се събраха към 19 ч. пред президентството и в района на Министерския съвет. Към 21 ч. тръгна шествие, стигнаха до Орлов мост. Не са констатирани сериозни и груби нарушения на обществения ред. Имаше вербална агресия от страна на протестиращите към една от медиите", заяви зам.-началникът на отдел "Охранителна полиция" в СДВР Тони Тодоров.

Там бяхме принудени да се намесим и с наше съдействие екипът беше изведен на безопасно разстояние, добави той.

"В ранните часове днес имаме едно задържано лице от женски пол, видимо употребило алкохол, за неизпълнение на полицейско разпореждане в района на президентството. Вербална агресия към намиращите се в палатковия лагер на "Цар Освободител", различно мнение от това на присъстващите, заради което се налага нашата намеса", обясни още зам.-началникът.

И уточни, че бусът на кръстовището пред Софийския университет не е спрян от никого да напусне. Единственото място, до което не е допуснат, е Орлов мост.

"Работното време на всички звена "БДС" от Първо до Девето районно управление и отделът на "Мария Луиза" започва в 7:30 и завършва в 17:30 ч. Има едно прекъсване, в което задължително се дезинфекцира - 13:00 - 13:30 ч. Всяка събота работното време е от 8:30 до 14:30. Районните управления, които ще са дежурни на дата 8-и (събота) са Второ и Седмо. На 15-и Трето и Пето, на 22-и Шесто и Осмо и на 29-и Първо и Девето", посочи Стоянка Бумбарова - началник сектор в отдел "Български документи за самоличност" в СДВР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Пийнала си жената, какво толкова? Нали не е мятала яйца като Къркънджиева Сигнализирай за неуместен коментар