Времето се затопля, максималните температури - до 35°

Морската вода е с температура от 26-28°

04.08.2020 | 07:22 Редактор: Наталия Тотева

Днес времето ще се затопля. Повече облаци с превалявания ще има късно следобед над крайните западни части от страната, а на изток ще бъде слънчево. Минималните температури ще бъдат от 16 до 22 градуса.

Вятърът ще бъде от изток-югоизток слаб, със скорости до 5 м/с. Максималните температури ще са от 30 до 35°. По Черноморието ще бъде предимно слънчево, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Вятърът ще бъде слаб от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 26 - 27 градуса по северното крайбрежие до 27 - 28 градуса по южното. Вълнението ще бъде умерено.

По-интензивни валежи ще има в страните около Алпите, в Прибалтика и в Русия. Над Балканите постепенно се затопля. Ще превалява над планините от Западните Балкани. Слънчево ще бъде над Западното Средиземноморие. В северните територии дневните температури ще достигат 20-23 градуса, а на юг по Средиземноморието - до 34-35 градуса.

В сряда и в четвъртък следобедни превалявания ще има над западните части от страната,на изток ще бъде слънчево. Температурите по морския бряг ще бъдат до 30 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК