Противоречиви данни за катастрофата с моториста: Кога пристига линейката?

Състоянието на пострадалото 22-годишно момче остава тежко

03.08.2020 | 18:53 Редактор: Наталия Тотева

22-годишно момче е с опасност за живота, след като се удари с мотора си в автобус на градския транспорт тази сутрин на кръстовището пред УНСС в столицата. Младият мъж е транспортиран в болница "Света Анна". Операцията му е продължила близо 4 часа, а състоянието му остава тежко.

От Центъра за градска мобилност съобщиха, че инцидентът е станал около 8:54 ч. сутринта. Лекари от студентската поликлиника отиват да помогнат в първите минути след катастрофата. Разказват, че гледката ги е ужасила, тъй като при удара ръката на момчето е откъсната и изхвърча на метри от тялото. Има и значителна кръвозагуба.

Обаждат се на телефон 112, но по думите на очевидци линейката идва късно - след близо 40 минути

Минути, в които 22-годишният мъж лежи на улицата. От Спешна помощ заявиха за Bulgaria ON AIR, че линейката е пристигнала точно в 9 чaса - 11 минути след приемане на сигнала.

Според данни от телефона на очевидец обаче в 9:04 линейката все още не е на мястото на катастрофата, а пътува.

"Откъсване на крайника, което е лоша прогноза. Тежка е и фрактурата на крака", посочи д-р Евгени Нешев от УМБАЛ "Света Анна".

Предстоят още операции на крака. Днес в София има и  втори инцидент с моторист в кв. "Толстой".

Вижте още в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ужас...изтрепахте се бре хора...и пак медиците са ви виновни...и тези които са останали ще забегнат по чужбината и тогава няма кой да обвинявате.... Сигнализирай за неуместен коментар