Ден 26: 3 палаткови лагера, нерви и тежък трафик в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бусът на майките от Системата ни убива" продължава да е пред Софийския университет

03.08.2020 | 13:33 Редактор: Тодор Петров

Три кръстовища остават затворени в София. Палаткови лагери има на Орлов мост, на площад "Независимост" и на Ректората на СУ. Заради блокирания център задръствания тази сутрин имаше по повечето основни артерии в столицата.

Сутринта на 26-ия ден на гражданското недоволство отново не липсваше напрежение между протестиращи и граждани, затруднени да преминават през блокираните кръстовища. 

А бусът на майките от инициативата "Системата ни убива" продължава да е на кръстовището на Ректората на Софийския университет- ден след като не бяха допуснати до палатковия лагер на "Орлов мост". Протестиращите остават на своя пост въпреки високите температури в столицата.

От днешния брифинг на СДВР стана ясно, че снощи протестиращите са подали сигнал срещу 2 лица, които са били във видимо неадекватно състояние. Едното лице е било без документи и е задържано, а другото лице е предупредено и отстранено от района на протеста.

От полицията заявиха още, че освен блокадата в района на трите палаткови лагера, днес отново се очаква да има нерагламентирано протестно мероприятие и нови блокади.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
1 rate up comment rate down comment 0
иван
преди 3 години
Правителството на Бойко Борисов трябва да завърши мандата си. Истинските мутри на са там. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Да да си отива Бойко и цялата шайка...и да спрат да се гаврят с мъката на хората. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
Свободен
преди 3 години
Няма нужда от излишно изнервяне на хората. Време е правителството да си ходи, да дойдат тези които ще им потърсят сметка за кражбите и издевателствата над народа. Та българи от цял свят са единни и подкрепят протестите и блокадите ние тук ще се правим на обидени. Обиден е народът поставен на геноцид и заколение от тези мутри Сигнализирай за неуместен коментар