СДВР: Нераглементираните протести продължават

Гражданите да се съобразяват с останалите живущи, апелираха от столичната полиция

03.08.2020 | 11:46 Редактор: Тодор Петров

От СДВР обявиха, че продължават нерегламентираните протестни мероприятия в столицата. 

"Около 21:30 ч граждани организираха шествие от пл. "Независимост" към Орлов мост. Около 22:30 ч група протестиращи от Орлов мост са предприели шествие към НДК, като последователно са блокирани две кръстовища. Други сериозни нарушения на обществения ред не са установени", обяви на брифинг ст. комисар Красимира Стоядинова от СДВР.

От думите ѝ стана ясно още, че на протеста пред Министерския съвет снощи е подадена информация за две лица, които са били в неадекватно състояние. Установено е, че едно от лицата е било без документи за самоличност и е отведено от полицаите, а другото лице е отстранено от протеста.

Ст. комисар Стоядинова посочи още, че тази сутрин на Орлов мост в час пик е имало 23 палатки, 9 шатри и около 30 протестиращи. Пред Софийския университет са били поставени 18 палатки, 5 шатри и са присъствали 12 човека. На "Цар Освободител" сутринта е имало 7 платки, 6 шатри и 8 души.

"Апелираме гражданите да се съобразяват с останалите живущи в града и гостите на столицата - да не се възпрепятства тяхното свободно придвижване. Взимат се всички необходими мерки, за да се осигури обществения ред", заяви  ст. комисар Красимира Стоядинова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
1 rate up comment rate down comment 0
иван
преди 3 години
Да бе, тия не ходят ли на работа? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Тези хора безработни ли са?! Сигнализирай за неуместен коментар