Задължителна карантина в Белгия за част от българите

Пътуващите от Североизточна и Югоизточна България ще са в 14-дневна карантина

03.08.2020 | 12:00 Редактор: Виктория Гетова
Задължителна карантина в Белгия за част от българите

Белгийското министерство на външните работи внесе промени в правилата за международно пътуване, според които се въвежда задължителна карантина за пътниците, пристигащи от два района в България - Североизточен и Югозападен. Предвижда се пристигащите от тези части на нашата страна да бъдат поставяни под двуседмична карантина - у дома, ако имат постоянен адрес в Белгия, или в приемен център.

Тези пътници подлежат също на задължително изследване за Ковид-19. За пристигащите в Белгия от Северен централен, Югоизточен и Южен централен район в България изследването и карантината са препоръчителни.

Забранява се пътуването от Белгия до Североизточния и Югозападния район в нашата страна. Препоръчва се пътуване с особено внимание до Северен централен, Югоизточен и Южен централен район в България, предава БТА.

От началото на август Белгия въведе задължението всеки, който пристига в страната, да попълни 48 часа предварително бланка онлайн с личните си данни и описание на местата, които е посетил в последните две седмици. Това задължение се отнася и за преминаващите през Белгия транзит, ако пътуването им ще отнеме повече от две денонощия.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Човек вече не може да мръдне никъде Сигнализирай за неуместен коментар