Синдикатите не подкрепят протестите

Според тях обществото е разделено

02.08.2020 | 10:15 Редактор: Таня Харизанова

Обществото е разделено, вижда се и в нашия синдикат, каза Пламен Димитров, президент на КНСБ, в предаването "Опорни хора“. По-голяма част от обществото не иска предсрочни избори.

Според Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа“, повечето хора от протестиращите нямат представа, че като минат протестите, нищо няма да се промени.

По повод критиките към синдикатите, че не подкрепят протестите, и двамата синдикални лидери бяха единодушни, че са участвали в много протести през годините и са доказали своята гражданска активност. В момента ситуацията е друга, твърдят те. Тогава обществото беше единно, а днес е разделено.

"Сега картината е категорично различна от гледна точка на социалните придобивки“, заяви Пламен Димитров и добави.

"Първият пакет мерки на правителството запази 260 000 работни места. В новия пакет имаме 30 % увеличение на доходите и 320 млн. лв. за пенсионерите. Това не носи политически дивидент, но носи социален“.

Над 100 000 души с ниски заплати, които са на първа линия, ще получат около 280 млн. лв. Като заплати. „И да кажа, че това увеличение е лошо и да отида да протестирам?!“, риторично попита Пламен Димитров.

Димитър Манолов добави, че самите синдикати са участвали в писането на тези мерки. Той призова пътят на отпуснатите средства през министерствата да се скъси.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
2 rate up comment rate down comment 1
аз не съм синдикален
преди 3 години
Е това са смешници. Някои замисля ли се какви пари взимат, какви бизнеси имат, какви декларации подават.Гнусни са, няма никаква полза от тях. От това да харчат членския внос за банкети зиме на Боровец, лято на морето - друго не правят. Колкото по голямо предприятие толкова по-скъпо уиски пият. Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 3 години
1
4 rate up comment rate down comment 5
popa
преди 3 години
Ето как лекетата са били купуване и по турско! Сигнализирай за неуместен коментар