Радев за властта: Прегрупират се, късно е за това

"Не може безнаказано да ни лъжат, да ни крадат и манипулират", заяви президентът

16.07.2020 | 18:35 Редактор: Юлия Христова

Президентът Румен Радев коментира политическата криза и "ремонта" на правителството. 

"Това е прегрупиране, късно е за това - нито познавам този Шиши, Доган, нито Божков, друг е раздавал обществените поръчки за милиони", заяви държавният глава в Пловдив. 

"Да продължават. Това е единственият начин да си върнем държавата, достойнството, че не може безнаказано да ни лъжат, да ни крадат и манипулират", настоя още президентът Радев. 

"Ние трябва да живеем със самочувствието на европейци", подчерта Румен Радев и допълни, че достойни европейски граждани не трябва да търпят подобен тип управление.

Държавният глава беше категоричен, че хората са на улицата и те няма да се приберат по домовете си, преди да видят оставките на правителството и на главния прокурор. По думите на Румен Радев, протестът не е социален, не може да се нарече и политически, а е морален.

Президентът посочи, че естественият изход на правителството е оставката му и никакви политически схеми и машинации няма да го спасят.  

"Докато чекмеджетата са пълни и се пазят с пистолети, докато се пушат пури заедно по късни доби, няма как да стане. Никакви прегрупирания не могат да върнат доверието, когато няма морал в едно управление", категоричен бе Румен Радев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК