Банско опустя, туристи само през уикендите

Хотелиерите работят с намален състав на персонала

16.07.2020 | 18:20 Редактор: Юлия Христова
Банско опустя, туристи само през уикендите

Туризмът в Банско закъса. Работещите в бранша отчитат висока заетост  само през уикендите, а през седмицата няма никаква посещаемост.  В съседното село Баня, което през последните години се превърна в хитова дестинация за СПА туризъм, положението е същото.

През лятото в Банско и района базите работеха основно с деца, но сега заради коронавируса и тази опция не работи, оплакват се хотелиерите. Някои от тях смятат, че и хората нямат отпуски, които са изчерпали по време на извънредното положение, информира "Труд".

Заради намаления поток от туристи, хотелиерите работят с намален състав на персонала. Резервации липсват и за зимата. Затова и бизнеса има огромни притеснения, че и зимния сезон ще бъде тежък за Банско.

Хотелиерите признават, че тази ситуация ги плаши,защото всички имат огромни кредити, имат да плащат заплати, а не виждат в близките месеци да има подобрение на положението.

Към момента заетостта е предимно от индивидуални туристи и почти няма организирани групи. Малкото такива, които идват, са от максимум 15 човека. Отказани са всичките резервации за детските летни лагери, тъй като детският туризъм е забранен. Сега хотелиерите, работещи с такива групи, са принудени да връщат капарото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК