Без дистанция, без маски: Германски туристи не спазват мерките у нас

През последните дни подобни сцени се разиграваха често и в Майорка

16.07.2020 | 16:51 Редактор: Юлия Христова
Без дистанция, без маски: Германски туристи не спазват мерките у нас

232 са регистрираните случаи на новозаразени с коронавирус в България за последното денонощие, посочва Единният информационен център. 7877 е вече общият брой на случаите в страната до момента. Жертвите на Ковид-19 до този момент са 289. От тях 6 са починали през последното денонощие. 33-годишният бивш национал по борба Николай Щерев е една от жертвите.

Парти без правила

Мнозина в България не носят маски и не спазват дистанция от 1,5 метра, нужна за предпазване от заразата. Едно кратко видео на германската телевизия RTL показва как германски туристи на "Златни пясъци" танцуват и пеят плътно един до друг в нощен клуб по време на концерт на германския изпълнител на шлагери Алмклаузи. "Не страните домакини са виновни, а чуждестранните туристи", се казва в репортажа. "След няколко седмици ще стане ясно дали те са допринесли за покачване на случаите на зараза."

През последните дни подобни сцени се разиграваха често и в Майорка. Сега властите там решиха да затворят всички заведения за два месеца - тъй като туристите празнуват без маски и без да спазват нужната дистанция. Собствениците на барове и дискотеки са шокирани, информира "Дойче веле".

На 10 юли България въведе забрана за нощните клубове и дискотеки. Два дни по-късно обаче тя бе отменена. Според новия регламент, в дискотеките и клубовете на открито трябва да се спазва дистанция. 

Ограничения пред пътуващите българи

От 14 юли насам Гърция пуска туристи на територията си само с отрицателен тест за коронавирус. Австрия забрани полетите от България, а Унгария наложи 14-дневна карантина за пристигащите от България. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Вчера се визих във "влака-рейс" Карлово-Антон, там един от хората без маски, беше точно един турист - американец. Сигнализирай за неуместен коментар