Борисов свиква Коалиционен съвет заради министерските оставки

Ще бъде търсен план за стабилност в държавата

16.07.2020 | 07:52 Редактор: Наталия Тотева
Борисов свиква Коалиционен съвет заради министерските оставки

Премиерът Бойко Борисов свиква Коалиционен съвет днес заради трите министерски оставки, които поиска снощи след среща с областните координатори на партията. 

Тази сутрин министър-председателят свиква Съвет на управляващата коалиция заради протестите - в търсене на план за стабилност на държавата. В него са включени и петте възможни варианта за бъдещето на кабинета. 

Първият сценарий предвижда оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и предсрочни избори. Вторият е относно назначаване на преходно експертно правителство за довършване на мандата с нови министри и нов премиер. 

Третият вариант изисква смяна на всички министри, излизане на премиера Бойко Борисов в отпуск до края на мандата и изпълняване на длъжността премиер от вицепремиера.

По време на срещата днес ГЕРБ и "Обединените патриоти" ще обсъдят и оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на вътрешния министър Младен Маринов и на министъра на икономиката - Емил Караниколов

Снощи премиерът Борисов поиска оставките на министрите, а днес те ще входират съответните документи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Ради
преди 3 години
За пореден път се прави на луд. Хората искат неговата оставка, той пробутва министрите си. Сигнализирай за неуместен коментар