Славчо Атанасов: Борисов да отстъпи управлението на Дончев

Най-лошият вариант е правителството да подаде оставка, смята депутатът от НФСБ

15.07.2020 | 21:59 Редактор: Александра Иванова

ГЕРБ и коалиционните партньори от ОП се събират, за да обсъдят ходовете си в ситуация на растящо недоволство. Протестите с искане за сваляне на правителството и главния прокурор Иван Гешев продължават вече седмица. Премиерът Борисов пък поиска оставките на трима свои министри - Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Депутатът от НФСБ Славчо Атанасов заяви пред "Денят ON AIR", че истината за него е, че протестът е реален и основно на младите хора.

"Коалицията ще се събере, за да вземе решение какво да прави, защото истината е, че хората излязоха на улицата. Аз се разграничавам от твърденията, че протестът е дирижиран. Хората изразяват недоволството си. Несериозно е да се говори, че Божков е дирижирал протестите. Ако той имаше такава мощ да изкара 10-15 000 души на улицата, щеше да е министър-председател", посочи Атанасов пред Bulgaria ON AIR.

Според него, ако сега Борисов подаде оставка, ще се създадат проблеми.

"Влизаме в късната есен на годината и има три проблема, които ме притесняват. Първо, ново правителство в началото на зимата. Второ, то трябва да прави бюджет, а няма опит. Трето, ще влязат поне 8-9 политически субекта. Нали ви е ясно, че нито една политическа партия не може да управлява без поне 3-4 коалиционни партньора, това ще създаде вакуум в държавата. А и се задава криза в комбинация с коронавируса", предупреди депутатът.

Той не разкри как ще реагират, ако на коалиционния съвет Борисов реши да подаде оставка.

"Аз не мога да гадая какво ще каже Бойко Борисов. Тези 11 г. показаха, че е абсолютно непредсказуем политик. Сутрин казва едно, вечер - друго. Борисов трябва да направи крачка в страни, да даде възможност на Томислав Дончев да поеме управлението и да се изкара този мандат, най-вече поради икономически причини. Няма лошо Дончев да оглави правителството, той се води не толкова политическа фигура, той е експертна. Но това няма да успокои протестиращите, защото този протест е на младите", коментира още Славо Атанасов.

Най-лошият вариант е правителството да подаде оставка, отсече депутатът от НФСБ.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ама разбира се. Все пак ГЕРБ пак ще са в парламента, дори и сега да подадат оставка. На НФСБ това ще им е за пръв и последен път. Сигнализирай за неуместен коментар