Глас от БСП: Протестът може да даде друго развитие на вота на недоверие

Според Надя Клисурска в БСП са единни, че е нужен нов модел на управление

15.07.2020 | 22:00 Редактор: Ивет Арабова

БСП входира петия си вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3". Темата на вота е същата, с която преди години БСП атакува правителството за първи път - корупция. Какво е по-различно сега?

"Доста по-различен е вотът на недоверие, гласовете на протестиращите са "Стоп на това управление!". Различното във вота ни е, че освен всички корупционни схеми, представяме модела как корупцията е вкоренена в държавното управление", каза за "Денят ON AIR" депутатът от БСП Надя Клисурска.

По думите ѝ БСП ще използва вота на недоверие, тъй като е необходим, за да се говори за всички назрели проблеми.

"Протестът може до голяма степен да даде друго развитие на този вот. Важно е, с оглед на това обществено недоволство, да говорим какво иска да се случи. Ние ще покажем каква е нашата визия за утре. Трябва да кажем на гражданите какво ще направим за тях", подчерта Клисурска.

Според нея ДПС, "Воля", ОП и ГЕРБ трябва да са достатъчно разумни, за да чуят гласовете на улицата.

"Единственият добър сценарий, който улицата иска, е предсрочни избори и нов модел на управление. Всичко е в ръцете на хората. Нима хлябът, който е стока за всеки гражданин, не са онази необходима стъпка, която трябваше да се предприеме по отношение на диференцираните ДДС ставки", отбеляза депутатът от левицата в ефира на Bulgaria ON AIR.

Клисурска добави, че от БСП биха припознали всеки, който припознае тяхната програма. "Единственият сценарий за БСП са предсрочни парламентарни избори. БСП е единна, че моделът на управление трябва да бъде различен", категорична бе тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК