С фолклорна носия на протест: "Родени сме на свещена земя"

Недоволството не стихва вече седми ден

15.07.2020 | 19:54 Редактор: Искра Ангелова

Недоволството у нас не стихва вече седми ден. Хората вече се събират пред сградата на президентството. Те продължават да настояват за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

"Всеки ден съм тук, защото българинът трябва да си спомни, че в българската кръв тече магия и сме родени на свещена земя. Трябва да победим тъмницата, която е застанала над България, защото дори само с изиграването на едно хоро, ние можем да изчистим енергиите. Предишните дни играехме хора пред президентството, вчера беше силен ден, защото се включиха много хора на хорото и се изчисти атмосферата. Нямаше никакви неприятни ситуации, днес "отровното трио" са си докарали колони, с които се опитат да ни попречат за това, което сме тук", каза една от протестиращите.

Организаторите на протеста призоваха всички, които са се събрали, да не се поддават на провокации. А заради напрежението вчера полицейското присъствие е засилено.

Мъж, част от недоволството, пристигна на протеста с рози. Той сподели, че всеки ден ще подарява цветето на всяка една жена, която е част от полицейския кордон.

По-рано през деня министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че пред Партийния дом са избухнали две самоделни взривни устройства и че има умишлено търсена провокация от определена група хора.

По-голяма част от хората в социалните мрежи осъдиха инцидентите от вторник вечерта.

Снимка: Виктор Борисов/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК