Нинова: В законите се залагат корупционни интереси на олигарси

БСП внесе петия си вот на недоверие към кабинета "Борисов 3"

15.07.2020 | 19:38 Редактор: Ивет Арабова

БСП внесе петия си поред вот на недоверие срещу правителството, този път на тема корупция. Лидерът на левицата Корнелия Нинова използва повода, за да се обяви в подкрепа на протестите и да призове симпатизантите си да се включат.

Темата на поредния вот на недоверие, е същата, с която преди години БСП атакува правителството за първи път. 

"Различното в този вот е, че не просто се спираме на десетките корупционни скандали за времето на правителството на този мандат, а представяме пред вас пипалата, с които Бойко Борисов създаде условия мафията да управлява България", отбеляза Нинова.

По думите ѝ в законите, които се приемат от мнозинството, се залагат корупционни интереси на олигарси. А институциите се използват за реализацията им. 

От ГЕРБ за пореден път заявиха, че вотът не ги притеснява. "Нямаме никакви опасения по отношение на внесения от БСП вот на недоверие. Неотдавна имаше вот по същата тема. Аргументите, които изложиха тогава колегите, бяха несъстоятелни и за това не събрана нужната подкрепа", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

След като внесоха своят вот, от БСП обявиха, че няма да се включат в национален план за излизане от кризата с ГЕРБ и "Обединени патриоти". Намек за това направи по-рано премиерът Борисов.

От ГЕРБ призоваха национално отговорните партии да подкрепят правителството. От левицата призоваха в протестите да се включат и техни симпатизанти. 

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
JON
преди 3 години
Ми те олигарсите са все от БСП, ДПС и ДС. Сигнализирай за неуместен коментар