Доблестни русенци заловиха мъж, откраднал телефона на дете

31-годишният нападател ударил 13-годишно момиче, предаден е на полицията

15.07.2020 | 20:40 Редактор: Александра Иванова

Двама мъже от Русе бяха наградени за проявена гражданска доблест. Те извършили граждански арест на мъж, който нападнал и ударил 13-годишно момиче, за да му вземе телефона.

Случката се разиграва преди няколко вечери, когато Мирослав и Пламен се прибират с велосипедите си след приятелски мач. На една от централните улици чуват виковете на дете.

"Къде ми е телефонът, взе ми телефона. Тези думи чухме, обърнахме се и реално видяхме един светещ телефон с един човек, който тръгна да бяга. И тръгнахме с колелетата да го гоним двамата. После разбрахме, че той я е удрял", разказа Мирослав.

Пламен каза, че изобщо не са се замислили и веднага се притекли на помощ. 

"Ние, като цяло, реагирахме спонтанно, не сме мислили толкова какво правим, просто видяхме плачещото дете и тръгнахме след него", добави той.

Мъжът побягва към малка уличка, като по пътя изпуска телефона, и се скрива в междублоковото пространство. В издирването му се включват и деца.

"Тръгнахме да го търсим в тъмното, като светехме единствено с фаровете на колелета. Децата бяха много ентусиазирани. През цялото време пазиха входа, а малко по-големите момчета търсеха в тъмното с нас. Да се обединят в някаква кауза, която е за добро - трябва да бъдат горди със себе си", смята Мирослав.

31-годишният нападател е задържан и предаден на полицията. Оказва се стар познайник на органите на реда. А Пламен и Мирослав са наградени за постъпката си. Двамата се надяват, че всеки на тяхно място би постъпил по същия начин, за да помогне на човек в беда.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК