29-годишната Илияна има нужда от спешна помощ за лечение във Виена

Надявам се отново да ме подкрепите, призова момичето

15.07.2020 | 12:32 Редактор: Тодор Петров
29-годишната Илияна има нужда от спешна помощ за лечение във Виена

Илияна Христова е на 29 години, с основна диагноза Кистозна фиброза (муковисцидоза). Тя има нужда от спешна помощ за лечение във Виена, след като здравословното ѝ състояние се влошава след успешната трансплантация на бял дроб, предаде dnes.bg.
 
"Преди близо една година преживях така чаканата, животоспасяваща белодробна трансплантация в болницата във Виена – AKH Wien! Това чудо се случи благодарение и на Вас, защото с Ваша помощ успях да събера средствата за престоя в Австрия! Мислех, че вече всичко е наред и ще стартирам наново живота си, следвайки всичките си мечти! За щастие трансплантацията е успешна и вече мога да дишам свободно! Но само месец след трансплантацията бях „сюрпризирана“ с новината, че се е образувал тумор на дебелото черво, вследствие на тежката имуносупресия (това са лекарствата срещу отхвърляне на белия дроб). Последваха две операции за премахване на тумора. Казаха ми, че всичко е наред, че са изчистили добре всичко и са премахнали и околни лимфни възли, въпреки че е нямало метастази. След още един месец, при контролен скенер се установи, че имам метастази в черния дроб. Лекарите смятат, че този бърз растеж се дължи на подтиснатия имунитет. Взеха решение да ме подложат на химиотерапия. След направени 4 курса, нямаше подобрение, напротив, метастазите увеличиха броя и размерите си. Смениха с друг вид химиотерапия плюс имунотерапия, от които изкарах още 4 курса, но се оказаха толкова агресивни, че получих перфорации на червата. Последваха две животоспасяващи операции през април, тази година. Сега продължавам със същата терапия, като скоро ме очаква 11-тата по ред. Важно е да бъда във Виена, за да могат лекарите да реагират навреме, ако подобно нещо се случи отново. Онколозите, пулмолозите и хирурзите са в постоянна връзка помежду си, тъй като съм рисков пациент, полиморбиден и се налага комплексно наблюдение. 

Добрата новина е, че на последния скенер от 26 май 2020г., се наблюдава минимално редуциране на туморната маса. Минимално, но за мен това е голяма надежда! Очакванията на лекарите са метастазите да смалят още размерите си и да могат да ги отстранят с операция!
 
Отново се обръщам към Вас с молба за финансова помощ! Тези средства са ми необходими за:
 
- Разходи за престой във Виена, които са непосилни за моето семейство; 
- Освен това се нуждая от скъпоструваща поддържаща терапия, включваща специализирани витамини и добавки, специална калорична храна и различни консумативи.
 
През последните 2 години, Вие ми показахте, че мога да разчитам на Вас и се надявам отново да ме подкрепите!", призова момичето в нужда.

Желаещите може да дарят на следната банкова сметка:
 
Банка ДСК:
IBAN BG58STSA93000019057800 
BIC STSABGSF
Илияна Владимирова Христова
PayPal: paypal.me/borbazadah

Снимка: Личен архив

Харесайте страница ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимно
преди 3 седмици
Защо лъжете хората, че едва ли не сте изпаднали в крайна нужда! Когато, човек има нужда трябва да му се помогне, да му се подаде ръка, а не да се манипулира, чрез заболяването и сътраданието и добрината на хората Човек, който е изпаднал в крайна нужда не си купува всеки ден дрешки, обувки, аксесоари. Защо лъжите, хората, че парите са ви нужни за лекарства, при условие , че лекарствата държавата ги покрива изцяло. Сигнализирай за неуместен коментар