ГЕРБ обвини Радев за размириците, БСП с нападки към Караянчева

Иван Иванов настоя Младен Маринов да бъде изслушан от депутатите

15.07.2020 | 10:52 Редактор: Ралица Братанова

След вчерашните ексцесии парламентът днес осъмна обграден от полиция. А още в началото на днешното заседание управляващата партия остро осъди щурма на Партийния дом.  ГЕРБ обвиниха президента Румен Радев за размириците.

"Политическа отговорност за лумпените носи президентът, който 4 години сее омраза", скочи от името на депутатите от мнозинството Тома Биков.

Според него има риск левицата да се окаже в сценарий, за който не е подготвена.

"Снощи криминални банди, платени от Васил Божков, атакуваха Народното събрание. Всичко това е част от сценарии, за който предупреждаваме от няколко дни", заяви Тома Биков.

С това напрежението в пленарната зала ескалира. От левицата реагираха остро на изявлението на ГЕРБ, като обявиха, че БСП винаги е защитавала парламентаризма и конституцията.

Според управляващите, това не е битка между ГЕРБ и БСП, а между държавата и криминалната престъпност.

Биков коментира, че политическата отговорност за тези, които атакуваха Партийния дом, се носи от онзи, който каза: "Ще ви изметем", който каза, че съдбата на народа ще се кове на площада, който размахваше юмрук пред президентството и който в продължение на 4 години сее омраза, а от 3 дни го няма никакъв".

В отговор на обвиненията на ГЕРБ, че президентът Румен Радев носил политическата отговорност за ескалирането на протеста вчера, от БСП атакуваха шефката на НС Цвета Караянчева и поискаха изслушване на вътрешния министър Младен Маринов за протестите.

Караянчева обаче му отговори, че има възможност и право да ходи, където си иска.

 От ДПС пък решиха да коментират казуса с плаж "Росенец". Обявиха, че опитите да бъдат включени в политическото блато, заради битката между институциите няма да успеят.

Младен Маринов се яви на изслушване в Народното събрание и призова гражданите за мирен протест.

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК 


2
5 rate up comment rate down comment 3
Илиев
преди 3 години
Караянчева,коя си ти,началникът ти те определи. Кърджелийска п...а, на която все не й достига разум.Още малко ще си на оня стол,на който и днес се чудиш,това ти ли си! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 6
Деси
преди 3 години
Той е виновен разбира се Сигнализирай за неуместен коментар