Времето у нас се затопля, градусите скачат до 31

По Черноморието също ще бъде слънчево

15.07.2020 | 07:30 Редактор: Тодор Петров

Днес времето ще се затопля, повече облаци ще има над западните райони. Минималните температури в населените места ще бъдат от 12 до 17 градуса. Денят ще започне със слънце, по-късно облаците над планините ще се увеличат. Възможни са превалявания над Рила и Пирин. Вятърът ще бъде от юг-югоизток, слаб със скорост до 5 м/с. Максималните температури ще са от 26 до 31 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде умерен от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 25 до 27 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие и до 26 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълната до 1,5 м, като през следващите дни има условия за поява на мъртво вълнение. 

В четвъртък и в петък ще се задържи топло с разхлаждащи валежи над планините от западните райони. В събота краткотрайни дъждове ще има в Западна България. В неделя и в понеделник ще има превалявания над цялата страна и по Черноморието. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК