От есента: Плащаме за "синя" и "зелена" зона и през уикенда

Удължава се и времето на действие с 1 час

14.07.2020 | 19:02 Редактор: Ралица Братанова

Промени в зоните за платено паркиране в София готвят от общината. Разширяването на двете зони ще обхване още два квартала. Удължава се и времето за действие с 1 час, като вече ще се плаща за паркиране и през уикенда.

Предвижда се част от "зелената зона" да се превърнe в "синя", така местата за платено паркиране в центъра на София от 5 хиляди ще се увеличат на 12 хиляди. 

"Зелената зона" също ще се разшири с нови 1000 места, защото с платено паркиране се предвижда да са и кварталите "Иван Вазов" и "Яворов". 

От есента "синята" зона ще работи през целия уикенд. А за "зелена" зона ще се плаща и в събота. В делнични дни и двете зони ще работят с час повече до 20:30 часа. 

Настояването за удължено работно време дошло от жителите в тези райони.

Очаква се разширяването на зоните за платено паркиране да донесе близо 8 милиона лева приходи за общината, като цената от 2 лева за час за "синя зона" и 1 лев за "зелена" се запазва. 

Предложението трябва да бъде гласувано от Столичния общински съвет, ако това се случи най-вероятно ще влезе в сила от 8 септември.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Андреев
преди 3 години
Хайде стига де! До вчера прескачахте трамвайните релси да не ви удари тока и вече издевателствате над софиянци! Визирам управата на София съставена от провинциалисти. Сигнализирай за неуместен коментар