Шести ден на недоволство с искане на оставката на Борисов и Гешев

От столичната полиция призоваха за мирни протести

14.07.2020 | 18:00 Редактор: Искра Ангелова

За шеста вечер в триъгълника на властта се събират недоволни. Началният час на протеста е обявен за 18:00. Последните няколко вечери протестите пред сградата на Министерския съвет протичат сравнително спокойно.

А по-рано от столичната полиция призоваха за мирни протести.

"В следващите дни да не се поддават на онези групички, които и снощи наблюдавахме, публикувахме и кадри видни за самите протестиращи. Снощи няколко пъти бяхме потърсени за съдействие от хора, които са разпознали лица, които се опитват да провокират напрежение. Бяхме помолени да отстраним такива лица", каза зам.-директорът на СДВР комисар Антон Златанов.

По думите му на лице са данни за организиране на групите, които провокирали, но не дадоха подробности, защото били оперативна информация.

"Огромната маса от хора излиза на протест по свое убеждение и винаги има някакво малцинство вътре, което се опитва да опорочи протеста, допълни той.

Полицаи с жилетки "Антиконфликт" - това ще бъде ежедневно послание на органите на реда по време на протестите. 

"Искаме да живеем в хубава държава, в която има честност и морал", сподели един от протестиращите.

Певицата Жана Бергендорф също е сред тези, които искат оставка на правителството.

"Не съм съгласна с управлението, лъжите и измамите. Радвам се, че България се вдигна. Ние сме един народ и заслужаваме справедливост, да имаме един нормален стандарт на живот", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК