Прокуратурата: Ще видите как обвиняеми си партнират с политици и журналисти

Сийка Милева: Обвиняеми използват протестите, за да пречат на работата на институцията

14.07.2020 | 11:22 Редактор: Ивет Арабова

"Всяка съдебна система се нуждае от силни и независими прокурори. Днес прокуратурата е подложена на безпрецедентен, не само политически, натиск. Продължението на тези атаки предстои. Следващата стъпка е да бъде унищожена прокуратурата". Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева на извънреден брифинг.

"Сега ще бъде публикувано съобщение за образувано разследване по глава първа. Ще станете свидетели на това как обвиняеми си партнират с журналисти и политици. Моля, всеки български гражданин да си отговори на въпроса това ли иска. Българските граждани трябва да са наясно, че всичката тази кампания срещу прокуратурата се финансира с откраднати от тях стотици милиони дори милиарди левове", каза още Милева.

"Преди няколко месеца тук, в сградата на Съдебната палата, Главният прокурор каза на българското общество, че знае срещу кого се изправяме. Наясно бяхме и тогава, и сега с това, което ще се случи. С атаките, на които ще бъде подложена прокуратурата, магистратите и дори техните семейства", подчерта говорителят на главния прокурор.

Тя отново посочи, че прокуратурата подкрепя правото на всички да протестират. Но според нея обвиняеми използват протестите, за да попречат на работата на прокуратурата. " Българската общественост има правото да знае как обвиняемият Васил Божков и подсъдимият Цветан Василев си партнират с честни, в кавички, политици и свободни, отново в кавички, журналисти", отбеляза Сийка Милева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 3 години
Приберете Делян и Пепи еврото например - никой от протестиращите няма да ви попречи. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Винаги по такива протести има купени Сигнализирай за неуместен коментар