Затвориха второ отделение в Добрич заради заразен с Ковид-19

Приемът в ортопедията е преустановен

13.07.2020 | 17:18 Редактор: Искра Ангелова
Затвориха второ отделение в Добрич заради заразен с Ковид-19

Второ отделение в многопрофилната болница в Добрич е затворено заради пациент с Ковид-19. Приемът в ортопедията е преустановен, създадена е организация спешните пациенти да бъдат приемани в отделението по хирургия.

От миналата седмицата започна изписването на настанените за лечение в Неврологичното отделение заради заразен в него пациент, а нуждаещите се от лечение се приемат в Неврохирургията.

Още осем от изследваните до този момент абитуриенти от Езиковата гимназия в Добрич са с положителни за коронавирусна инфекция резултати. Те с в добро състояние и са поставени под домашна карантина, информира dnes.bg.

Продължава изследването и на останалите. В ковид сектора в МБАЛ Добрич в момента са настанени за лечение общо шестима пациенти.

Леглата в сектора са 11, като от здравното заведение имат готовност при нужда да увеличат броя им. В две от отделенията – неврологично и ортопедично е преустановен приемът на пациенти, те се разпределят в други сектори в болницата.

Сред останалите положителни проби са и тези на още две жени от персонала на затворената детска градина в Добрич "Първи юни". От изследваните до този момент деца всички проби са отрицателни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК