БЛС към протестиращите: Спазвайте мерките, за да издържи системата

С тревога следим нарастващия брой на новодиагностицирани с Ковид-19, посочват от Лекарския съюз

13.07.2020 | 13:00 Редактор: Александра Иванова
БЛС към протестиращите: Спазвайте мерките, за да издържи системата

Българският лекарски съюз се обърна към протестиращите с призив да спазват противоепидемичните мерки. Последните дни хиляди хора излязоха на улицата в София и други градове, за да изразят гражданската си позиция.

За съжаление, някои от мерките срещу разпространението на Ковид-19 не се спазват на фона на рекорден ръст на заразените у нас. Ето какво пише в официалната позиция на БЛС:

Вече няколко месеца сме изправени, като общество и здравна система, пред глобално предизвикателство - пандемията Ковид-19. Прави се всичко възможно, за да се овладее ситуацията и да се сведат до минимум негативните последствия. БЛС с тревога следи нарастващия брой на новодиагностицирани с Ковид-19. Спазването на противоепидемичните мерки - дистанция, дезинфекция и дисциплина е изключително важно, за да се овладее тази негативна тенденция. За съжаление, след масовото недоволство от последните дни, станахме свидетели на неспазване и подценяване на препоръките. Факт, който неминуемо ще доведе до увеличаване на броя на заразените и до натоварване на здравната система. БЛС призовава всеки, който изразява своята свободна воля, да не забравя и личната си отговорност за своето здраве и за това на околните. Спазването на противоепидемичните мерки, макар и на открито, но в присъствието на много хора, е ключово, за да съхраним здравната система.
Нека поемем своята лична отговорност, нека съхраним здравето си, нашето и това на близките ни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
На правителството му се ще да се скрие зад корона вируса. Сигнализирай за неуместен коментар