Полицаи и протестиращи заедно развяха български знамена

Вече четири дни хиляди протестиращи се включиха в анти-правителствената демонстрация

13.07.2020 | 07:32 Редактор: Александра Иванова

Четвъртият протест в София с искане оставката на правителството и тази на главния прокурор - Иван Гешев, завърши без ескалация на напрежението. За тази вечер е насрочен нов протест. 

Вчера отново хиляди протестираха, както в столицата, така и в други големи градове на България. Протестиращите в столицата връчиха трикольори на полицаите, които охраняваха и следяха за мирното провеждане на протеста. Някои от тях наметнаха знамената, други ги държаха в ръце. 

Вече четири дни хиляди протестиращи се включиха в антиправителствената демонстрация в центъра на София. Със скандирания "Оставка" и "Мафия" участниците в протеста продължават да настояват за оставка на правителството и на главния прокурор. Демонстрацията приключи малко след 23 часа пред Министерския съвет. 

По данни на МВР, не е имало сериозни нарушения на обществения ред. Протести имаше и в други градове на страната, сред които Пловдив, Варна, Габрово, Плевен, Велико Търново, Стара Загора.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
6 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Аз пък искам да разбера, какви ще са последиците за тези полицаи, които пратиха момче в болница, след като го ритаха, когато той беше безпомощен на земята, без да се съпротивлява, без нищо. Сигнализирай за неуместен коментар