Отново отварят нощните заведения

От браншовата асоциация са подготвили указания за тези мерки

12.07.2020 | 16:05 Редактор: Юлия Христова

Властта с обрат в противоепидемичните мерки. Само два дни, след като затвориха нощните заведения - от утре дискотеки, пиано барове и клубове отново ще работят. И сватбите пак ще са възможни, но при строги мерки. 

Нощните клубове останаха празни и тихи само за три дни. Точно 72 часа бяха необходими на здравното министерство да реши, че не трябва да ги затваря и да отмени заповедта си. И ако преди няколко дни мотивът за затваряне беше високият брой заразени. 

За промяната настоявали представителите на заведенията. Действията по думите им били продиктувани от масовите протести в центъра на София през последните дни.
 
Контролът при нощните заведения щял да бъде затегнат.

За заведенията, в които има нарушения, ще има глоби. Маските в нощните заведения не са задължителни. 

На фона на това отново се разрешават и сватбите и груповите мероприятия, но при строг контрол и спазване на противоепидемични правила.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Дани
преди 3 години
Повечето,които коментират тези дни най- вероятно са нарушили мерките.Но само и единствено нощните заведения да стоят затворени,без работа,без доходи.Това ли е честно поведение на общество.Четири дни хиляди хора нарушават и неспазват нищо,но цял един сектор с петтте работещи дискотеки, оцелели след трите месеца без работа и никакви помощи, сега са огнището.Е не няма как да ни го втълпявате постоянно,това е несериозно.След като всички работят,след като хиляди хора се струпват дни наред Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това е пълна шизофрения! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
NNN
преди 3 години
Какво става? Отваряте отново три дни, след като сте обявили затваряне? БЕЗОТГОВОРНО е, как не си давате сметка? Как е възможно, хора, ОТГОВОРНИ, за управление на процесите в рискова ситуация да са с толкова къси мисли? Замисляте ли се, как ще платим?Колко са важни нощните заведения за живота? Никак не са важни, но ще станат причина да се срутят нещата във важните базисни сектори! Сигнализирай за неуместен коментар