Шефът на полицията в Бургас подаде оставка, вътрешният министър не я прие

Сотиров заяви, че ще поеме отговорност за случилото се

11.07.2020 | 15:33 Редактор: Юлия Христова
Шефът на полицията в Бургас подаде оставка, вътрешният министър не я прие

Директорът на ОД на МВР-Бургас Радослав Сотиров подаде оставка, съобщи самият той пред медиите в града. Причината е създалото се напрежение след недопускането на едната група протестиращи - от "Демократична България", на плажа в Росенец. Решението беше взето след среща между премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Младен Маринов. Сотиров заяви, че ще поеме отговорност за случилото се.

Тримата задържани, които опитаха да пробият полицейския кордон по-рано днес там вече са освободени, пуснати са с предупредителни протоколи да не нарушават обществения ред.

"Професионалното ръководство на МВР защити действията на директора на ОДМВР-Бургас. Обсъдихме ситуацията, създала се до плаж „Росенец“. Говорих с кмета и директора на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски, който е на място. Категорично е мнението, че е взето единствено правилното решение, за да няма ескалация. Професионалното ръководство защити действията на директора на ОДМВР-Бургас ст.комисар Радослав  Сотиров. При това положение няма да приема оставката му и ще докладвам на премиера Бойко Борисов", посочи вътрешният министър Младен Маринов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК