ГЕРБ: Няма да допуснем гражданска война, безредиците бяха режисирани

Голяма част от протестиращите били подведени, посочиха от партията

11.07.2020 | 08:16 Редактор: Юлия Христова

Да накараш някого да мрази е лесно, много е лесно да се разделят хората, трудно е да се обединяват. Сблъсъкът по улиците няма нищо общо с политиката, даже и спорт не е. Няма да допуснем гражданска война, дори да можем да я спечелим. Демокрацията е демокрация, когато е перманентна.  Приоритет е България да остане мирно място за живеене. Какво щеше да стане, ако Борисов беше излязъл със стиснат юмрук и призив "да ги изметем". Да не деградираме демокрацията, независимо какви цели има някой. Това каза за брифинг на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите на социалният министър Деница Сачева в момента се намираме в изключително труден период.

"Опитваме да правим всичко възможно да запазим работните места, хората са насъсквани един срещу друг. Ние призоваваме за повече разум. Ако някой е истински против насилието, той трябва да призовава да сме срещу насилието изобщо", допълни тя.

От ГЕРБ подчертаха, че отговорността за безредиците се носи от Румен Радев, вчера била ескалацията на този процес. Голяма част от протестиращите били подведени, нито един гражданин не печелел от подобни събития. Всичко било организирано и режисирано от платени провокатори, след приключване на мероприятието шпиц командите се пръснали в цяла София и започнали да чупят стъкла, да нападат автобуси и шофьори. 

"Това е подготвено, тези хора това работят, правят го по мачове, те са на повикване. Другите, които протестираха мирно, е добре да се разграничат от тях, а не да говорят за полицейско насилие”, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Мирно протестиращи граждани, искащи да изразят своята гражданска позиция, би трябвало да го направят по цивилизован начин", коментира Цветомир Паунов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Ot материала
преди 3 години
Готино им става като говорят за война ! Просто не разбират ,че народа не ги търпи повече. Как да гласувам ,като знам системата!? Кое е демократично тогава ? Да си пасува народа? !!! Много ги е страх! Само гешефтчето вчера като се исповядваше ,потреперваше...Защото знае какви ги върши . Който е уверен ,който е с Божието име и правда нищо не може да го спре. Но войната е само в устите и в главите на тези и мамят и сплашват. Жестока пропаганда на герберите. Отвра ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Лимонка
преди 3 години
Не е нужно на президентския митинг да има контра митинг от симпатизанти на властта.Единственото противодействие на размириците е мир. Не е нужно да се насъсква омраза. Животът в една държава е като живота в едно семейство. Отстъпете на омразата със смирение и мъдрост. Сигнализирай за неуместен коментар