Румен Ралчев: Два паралелни митинга водят до изключителна опасност

Според него, след като протестите са спонтанни, няма кой да поеме отговорност за тях

10.07.2020 | 22:45 Редактор: Наталия Тотева
Румен Ралчев: Два паралелни митинга водят до изключителна опасност

Два масови протеста се провеждат в центъра на София - един в подкрепа на президента Румен Радев и контрапротест в подкрепа на кабинета. Ген.-майор Румен Ралчев заяви за "Денят ON AIR", че емоцията надделява в протестите.

"Няма да има нищо чудно, ако в едната или другата група има провокатори и би могло да се стигне действително до сблъсъци. Два паралелни митинга на 50 до 100 метра разстояние водят до изключителна опасност, колкото и да се старае полицията", каза той за Bulgaria ON AIR

По думите му, тъй като митингите са спонтанни, никой не може да поеме отговорност за тях.

"Площад "Батенберг" не може да бъде отцепен, там ще се срещнат агитките, местата стават като на футболен мач", допълни Ралчев.

По негово мнение призива на премиера за единение едва ли е бил чут от скандиращите протестиращи. Според ген. Ралчев етапът на конфронтация, в който навлизаме, трудно може да бъде катализиран. Той коментира и скандала с НСО и  парк "Росенец".

"Държавните мъже от доста време използваха НСО за боксова круша", отбеляза гостът.

Ралчев посочи, че се провеждат проверки относно гардовете на Националната служба за охрана.

"Това е една типова ситуация, която те абсолютно задължително трябваше да отиграят, така както се отиграва всяка една типова ситуация. Те не показаха ниво в отиграването. Ако има двама души униформени или военни - единият е старши, а те бяха група", смята ген.-майор Ралчев.

"Росенец" - това е една рана, която не е зараснала все още, тъй като там много институции бездействат", каза още той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК