Дончев: Това, което се случва, отдавам на ниска политическа културa

Смущаващо е, когато призиви за преврат, за бунт, идват от устата на държавния глава

10.07.2020 | 21:55 Редактор: Ивет Арабова

Бурни събития през последните два дни. Премиерът Борисов на извънреден брифинг говори за сценарий, президентът Радев говори за мафия, депутатът Борис Ячев от НФСБ говори за импийчмънт, “Воля“ - също. Какво се случва в държавата?

"Всичко, което се случва, отдавам на ниска политическа култура и липса на демократичен рефлекс. Защото в сградата на Министерски съвет се влиза през избори. Това е инструментът, който демокрацията е определила за избиране на тези, които ще носят отговорност за управлението на държавата. Мнозина обаче считат, че начинът за влизане в сградата на Министерски съвет е с дълга засилка по бул."Дондуков". Не става по този начин“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев за предаването "Брюксел 1“.

Има ли сценарий за смяна на правителството без избори?

"То е очевидно“, убеден е вицепремиерът. "Ако гледате мероприятията, говорителите, там се настоява директно за това. Смущаващо е, когато призиви за преврат, за бунт, идват от устата на държавния глава. Това е притесняващо. "Да изметем, да извадим“, това как ви звучи?“, допълни Томислав Дончев.

Как коментирате случката в парка "Росенец“?

"Отвратително. Не можах да разбера, защо г-н Иванов, без значение, дали е партиен лидер или не, трябваше да бъде влачен обратно във водата“, каза вицепремиерът.

Цялото интервю на вицепремиера Томислав Дончев можете да гледате в предаването "Брюксел 1“, в събота от 17:30 часа, по Bulgaria ON AIR!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК