Радев пак сред протестиращите: Свобода, законност и справедливост за всеки!

През президентството отново се провежда многолюдна демонстрация

10.07.2020 | 18:39 Редактор: Ивет Арабова

"Скъпи сънародници, радвам, че отново сме заедно, защото протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре. Стига да сме мъдри и непреклонни - трябва ясно да заявим принципите си. Няма да се делим на "леви" и "десни", на "сини" и "червени", няма да се делим на българи и турци",каза държавният глава Румен Радев, който отново слезе сред протестиращите пред сграда на президентството. Той е придружаван от вицепрезидентът Илияна Йотова.

Протестиращите пред президентството са основно млади хора с децата си, а исканията им са за демократична страна и подкрепят президентската институция, информира репортер на Bulgaria ON AIR.  Пред "Дондуков" 2 дойде полицейско подкрепление, тъй като множеството започна да се увеличава. 

Той добави, че имат ясно кредо - свобода, законност, справедливост за всеки един в България. 

"Не сме тук, защото сме еднакви, тук сме, за да защитим свободата си. За да бъдем себе си, първо трябва да сме свободни. Тук сме, за да кажем "не" на политическите репресии", заяви държавният глава.

Румен Радев отбеляза, че всички са тук, за да се защити и българската природа и бъдещето на родината. Протестиращите пред президентството са основно млади хора с децата си, а исканията им са за демократична страна и подкрепят президентската институция, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

"Тя е наш дом, в който искат да се върнат милиони българи, прокудени от отчаяние. България не е бащиния на автократа, нито собственост на олигарсите, тя е за всички нас. Тук сме, за да поискаме честни избори и машинно гласуване, за да не може мафията да се самовъзпроизвежда", посочи държавният глава.

Той благодари на "хилядите свободни български граждани, които показвали, че Европа вече не може да гледа на България с широко затворени очи.

"Платените протести са там, където са автобусите. Не бъдете в никакъв случай агресивни към нашите братя и сестри, които са от другия край. Нека им помогнем да се освободят от страха и принудата, убеден съм, че ще го направят скоро. Мафията ще ни плаши със статистиката на пандемията, но най-страшната пандемия е тази на корупцията и автокрацията", подчерта Радев.

Той завърши изявлението си с апела: "Мутри, вън! Бог да пази България!".

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
2
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Оф, е това нормално ли е? Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 2
д-р Джуркова
преди 3 години
Г-н Президент,През всичките тези години се чудех Президент ли сте?Мисля, че "политическа фигура" с определени позиции и "Президент на Република България" са различни неща.Нямате ли протокол? Сигнализирай за неуместен коментар