Нинова: Излизаме хиляди на протест пред Министерския съвет

ГЕРБ: Не сме в състояние да удържаме повече 1 млн. души

10.07.2020 | 14:00 Редактор: Тодор Петров

Опозиция и управляващи влязоха в ожесточен спор по повод вчерашните протести в София. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова остро осъди вчерашната акция в президентството и обяви действията на прокуратура като удар върху върховенството на закона.

Тя обяви, че хиляди симпатизанти на БСП са пожелали да се включат в протестите, но не в подкрепа на Румен Радев, а в подкрепа на държавността. Нинова съобщи още, че отмененият събор на Бузлуджа ще се състои, но на жълтите павета в столицата. Той ще бъде проведен под формата на митинг.

"Хиляди наши членове и симпатизанти заявяват готовност да участват в протести в цялата страна. Ще направим събора на жълтите павета в София, пред Министерския съвет", закани се Нинова.

От ГЕРБ пък осъдиха действията и изказа на президента. Според тях по този начин той внася разделение в народа. От ГЕРБ дадоха заявка за друг протест, който да е от техни симпатизанти, които не можели да бъдат удържани.

Според депутата Тома Биков, президентът Румен Радев е нарекъл 1 млн. български граждани "мутри".

"Не сме в състояние да удържаме повече тези 1 млн. души. Ние сме гарант за европейския път на България, гарант сме, че мафията няма да си върне държавата", заяви той.

От "Воля" обявиха, че ще подкрепят вота на недоверие на тема корупция, който БСП внася срещу правителството. Това обаче ще стане само при едно условия - ако има стартирана процедура по импийчмънт на президента, тъй като имало нужда от смяна на цялата система.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
4 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 3 години
До кога с тази посредственост облечена във власт? Моля ви се, Корнелия, дори не приличате на жена, бягайте далече, защото за вас идват лоши дълготрайни времена. Така е за всяка посредственост, изпълнена с измамно самочувствие за пълноценност.За съжаление българската политика е пълна с такива гротески като Корнелия, която е неграмотна и незнаеща чужди езици. Пази Боже от тази неграмотност! Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 4
то4ния
преди 3 години
КОРНИ Е ОПАСНИЯ ВИРОС ЗА БГ.!!!!!!!!!!!!! ФАЛИРАНОТО БСП ПОЛУ4АВА СВЕЖА КРЪВ ОТ БОЖКОВ И ТРЯБВА ДА ГИ ОТРАБОТИ !!!!!!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 2
Covid
преди 3 години
На връх корона вируса, ще има нов връх на заразените... Сигнализирай за неуместен коментар