Специален знак ще показва стриктните хотели и ресторанти по морето

Така ще се гарантира безопасността на почиващите

10.07.2020 | 13:30 Редактор: Ралица Братанова
Специален знак ще показва стриктните хотели и ресторанти по морето

Специален знак ще бъде предоставен на местата за хранене и настаняване, които спазват мерките за безопасност. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с представители на туристическия бранш в Поморие.

По думите на министъра това е нова инициатива, която се провежда в момента и която ще бъде представена през следващата седмица.

"Тя е свързана с предоставянето на специален печат, който Министерството на туризма ще дава на местата за хранене и настаняване, които спазват указанията за безопасност. По този начин мястото ще бъде обявено като сигурно и ще указва, че безопасността в него е гарантирана. Така ще можем да подпомогнем взаимните си усилия в тази насока", заяви министърът, цитирана от радио "Фокус" – Бургас.

Николина Ангелкова посочи, че знакът ще се дава без допълнителни такси или изисквания.

"Той ще бъде една гаранция за туристите за това, че ще получат необходимото качество на съответното място", посочи още министърът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК 

1
0 rate up comment rate down comment 0
Stanbo
преди 4 седмици
Абе, на тази кой и е казал, че може да бъде министър на туризма? За какв xxx е необходим такъв знак? Просто други хотели не би трябвало да има и това е нейната задача. Сигнализирай за неуместен коментар