Глас от БСП: Зрелищните акции на прокуратурата изумиха хората

За първи път в новата история на България има спецакции в президентството, посочи Иван Ченчев

09.07.2020 | 21:42 Редактор: Александра Иванова

Масов протест блокира столицата след арестите в президентството. Прокуратурата нахлу в президентската институция и това провокира хората да излязат по улиците.

Депутатът от БСП Иван Ченчев заяви пред "Денят ON AIR", че за първи път в новата история на България прокуратурата прави спецакции в президентството.

"В България има съдебна власт и ние ѝ имаме доверие. Но тази безпрецедентна зрелищност ни изуми всички. Прокуратурата изпусна други хора, които се укриха. Има други по-фрапантни случаи, които заслужават вниманието ѝ", посочи той.

Депутатът от БСП каза, че изразяват подкрепата си най-вече към президентската институция.

"Всеки има право на мнение, нашето е такова. Ние завихме, че вярваме в почтеността на президента, но сме там не само за да подкрепим президента, а президентската институция", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Ченчев смята, че властта иска президент, който мълчи. 

"Какво трябва да направи президентът? Да стои пасивен? Може би искат предишния", коментира той.

Според Иван Ченчев резултатите от социологическите проучвания у нас са лъжливи.

"Социологическите проучвания имат подвеждащи въпроси. Това, което се случва на улицата, показва съвсем различно настроение на хората", изтъкна депутатът.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 3 години
Защо да е зрелищно? Когато арестуваха министър, заместник министри и високо поставени служители от ГДБОП не беше зрелищно. В президенството да не работят извън земни. На кого са потъпкали правата? Има решение на Български съд, или на някой не му изнася да се разкрие цялата истина. Нали любимия Ви президент искаше светлина, е има я, но се видя че до шия в ***. защо не коментирате за тоновете отпадъци които са загробени незаконно и тровят. Гешев сега започва, Това трябваше да се случи много по Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Не само зрелищни, но и абсолютно потъпкващи всякакви права! Сигнализирай за неуместен коментар